Tüp Mide Ameliyatı Op. Dr. Mustafa Buğra Kardaşlar

Tüp Mide Ameliyatı Dr. Mustafa Buğra Kardaşlar

Tüp Mide Ameliyatı Op. Dr. Mustafa Buğra Kardaşlar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.05.2024
A+
A-

Tüp Mide Ameliyatı Op. Dr. Mustafa Buğra Kardaşlar

Obezite ile Mücadelede Yeni Bir Umut: Obezite Cerrahisi
Obezite son yıllarda hem ülkemizde hem de dünyada artan bir sağlık sorunu haline geldi. Bu sorunun çözümünde diyet ve spor gibi yöntemler her zaman yeterli olmayabiliyor. Op. Dr. Mustafa Buğra Kardaşlar, daha önce diyet ve sporla kilo verememiş kişiler için Obezite Cerrahisinin bir umut ışığı olduğunu vurguladı.

Vücut Kitle İndeksi 35 ve üzerinde olan kişiler, engel bir rahatsızlıkları yoksa bu tarz ameliyatları gönül rahatlığıyla olabilirler. Obezite, beklenen yaşam süresini 20 yıla kadar kısaltabiliyor ve sosyal statü kaybı, iş gücü kaybı gibi birçok soruna yol açabiliyor.

Obezite Cerrahisi ile Yandaş Hastalıklardan Kurtulun !

Obezite Cerrahisi sadece kilo vermeyi değil, obeziteye bağlı birçok hastalığın da tedavisini sağlayabiliyor. Op. Dr. Mustafa Buğra Kardaşlar, hastaların ameliyat sonrası ilk ayda diyabet ve tansiyon ilaçlarını bırakabildiklerini gözlemlediklerini söyledi.

Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Gerçekleştiriliyor?

Tüp Mide Ameliyatı, genel anestezi altında kapalı yani laparoskopik yöntemle uygulanıyor. Operasyon 60 ile 90 dakika arasında sürüyor ve kaçak riski oldukça düşüktür. Hasta ameliyattan 1 saat sonra odasına alınıyor, 6 saat sonra beslenmesi açılıyor ve yürütülüyor. 2 gün sonra da taburcu ediliyor.

Sosyal Hayata Dönüş Ne Zaman Olmakta?

Op. Dr. Mustafa Buğra Kardaşlar, hastaların ameliyat sonrası 4-5 gün sonra evden çıkabileceklerini ve ağır bir işte çalışmıyorlarsa bir hafta sonra işe dönebileceklerini belirtti.

Tüp Mide Ameliyatının Avantajları Neler?

Tüp Mide Ameliyatında midenin %80’lik kısmı çıkarılarak hacim 100-150 cc’ye düşürülüyor. Ayrıca midenin çıkarılan kısmında açlık hissini tetikleyen Ghrelin hormonu sentezlendiği için yeme isteğinde bariz bir azalma görülür.

Obezite Cerrahisi Sonrası Nasıl Kilo Verilir?

Geçirilen cerrahi sonrası kilo verme sürecinin 1.5 yıl kadar sürdüğünü belirten Kardaşlar, ameliyat sonrası hastaların ilk ayda toplam kilonun %10 kadarını verebilirken, 1 yıl içinde fazla kilolarının %80 kadarını kaybedebileceklerini söyledi.

Obezite ile mücadelede zorlanıyorsanız, Obezite Cerrahisi sizin için bir çözüm olabilir. Op. Dr. Mustafa Buğra Kardaşlar gibi uzman bir cerraha danışarak bu tedavi seçeneği hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.