Ton balıklı sandviç, iki dilim ekmek arasında koyulan kaşar peynir ve ton balık salatası ile yapılan, yapımı oldukça kolay bir ekmek arası lezzet tarifidir.
Ton balıklı sandviç, klasik sandviç türlerinden sıkılanlara alternatif hızlıca hazırlanabilecek oldukça lezzetli ve pratik bir tariftir. Lezzetli iç harcı ile damağınızda daha önce alışık olmadığınız bir tat bırakacak ve yoğun iş/okul temposu yaşadığınız günlerde hızlı bir kahvaltı için tercih edebileceğiniz bir sandviçtir.
Ton balıklı sandviçin iç malzemelerini damak tadınıza göre ayarlayabilir ve içerisine dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Ancak yine de bu ton balıklı sandviç tarifinin iç malzemelerini değiştirmeden önce mutlaka aşağıdaki malzemeler ile bir kere denemenizi tavsiye ederiz.
Ton balıklı sandviç tarifi içerisinde bulunan kereviz çoğunlukla sevilmediği için ilk elenen malzeme olsa da aslında bu tarifin asıl çıtır çıtır lezzetini veren ve ton balığı ile peynirin birleşimini tamamlayan bir malzemedir.
Lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek, aklınızdan çıkmayacak ve kahvaltı dediğinizde hayalinizde canlanacak olan işte o ton balıklı sandviç tarifi…
TON BALIKLI SANDVİÇ TARİFİ
4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA
Ton Balıklı Sandviç Tarifi İçin Malzemeler;
2 kutu ton balığı
8 dilim tahıllı ekmek
8 dilim kaşar peynir
1/4 su bardağı kereviz sapı, ince kıyılmış
1 adet en küçük boy kuru soğan, yemeklik doğranmış
1/3 su bardağı süzme yoğurt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı hardal
¼ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
2 yemek kaşığı tereyağı
Ton Balıklı Sandviç Tarifi Nasıl Yapılır?
Adım 1
Ton balıklı sandviç tarifini yapmak için öncelikle bir karıştırma kabının içerisine; kereviz sapı, kuru soğan, süzme yoğurt, limon kabuğu rendesi, hardal, tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin. Ardından bir çatal yardımıyla ton balıklarını dağıtarak malzemelerin üzerine dökün ve tüm malzemeleri homojen bir kıvam olana kadar karıştırın.
Adım 2
8 dilim ekmeğin her birinin üzerine önce kaşar peynir daha sonra da hazırlamış olduğunuz ton balıklı karışımı eşit şekilde pay ederek sürün. 4 sandviç oluşturacak şekilde diğer 4 dilim ekmeği üzerine kapatın.
Adım 3
Büyük bir ızgara tavasının içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Tereyağı eridikten hemen sonra iki sandviç ekmeğini tavaya alıp iki tarafı da kahverengi olana kadar yaklaşık 3 dakika kaşar peynirler eriyene kadar pişirin. Kaşar peynirin erimesini hızlandırmak için son bir dakika tavanın kapağını kapatabilirsiniz.
Adım 4
Ton balıklı sandviçleriniz kızardıktan sonra tavadan alın ve kalan tereyağını ekleyerek diğer ton balıklı sandviçleri de pişirin.
TON BALIKLI SANDVİÇ KAÇ KALORİ
Yukarıdaki malzemeler ile hazırlanan, içi bol malzemeli bir adet ton balıklı sandviç 421 kaloridir.
Afiyet olsun!