Kirişleri Kesilen 4 Katlı Bina Mühürlendi

Kirişleri Kesilen 4 Katlı Bina Mühürlendi

Kirişleri Kesilen 4 Katlı Bina Mühürlendi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.05.2024
A+
A-

Kirişleri Kesilen 4 Katlı Bina Mühürlendi

Antalya’nın Alanya ilçesinde bodrum katındaki kirişlerinin kesildiği tespit edilen 4 katlı bir bina mühürlendi. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Saray Mahallesi’nde bulunan binaya gittiklerinde, bodrum kattaki temel kirişlerin kesildiğini belirledi.

Devam eden çalışmalar derhal durdurulurken, bina mühürlendi. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim önceliğimizdir. İzinsiz, kaçak hiçbir yapıya müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Saray Mahallesi’ndeki 4 katlı binanın mevcut inşaat ruhsatına göre zemin katında olan bina giriş sahanlığının bodrum kata alınmak istendiği öğrenildi. Bu amaçla bodrum katın yetersiz olan kat yüksekliğinin zemine doğru derinleştirilmek suretiyle sağlanmaya çalışıldığı, ancak yapılan çalışmaların binanın deprem güvenliğini tehlikeye atacak şekilde gerçekleştirildiği tespit edildi.

Yapılan incelemelerde, bina kolonlarının üzerine oturduğu zemin kirişlerinin kesildiği, kolonların ayaklarındaki demirli betonların kesilerek daraltıldığı, bazı kirişlerin altının boşaltılarak askıda bırakıldığı ve binanın balkonlarının demir konstrüksiyon malzeme ile büyütüldüğü ortaya çıktı.

Belediye yetkilileri, binanın yapısal bütünlüğünü ve güvenliğini tehdit eden bu tür izinsiz ve tehlikeli müdahalelere karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini belirterek, vatandaşların benzer durumları bildirmeleri konusunda duyarlı olmalarını istedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.