Önceden kızartılmış tavuğu yeniden ısıtmak istediğinizde ilk günkü kadar çıtır ve lezzetli olabilmesi için kızarmış tavuğu yeniden ısıtmanın en etkili yöntemlerini sizler için derledik.
Kızarmış tavuğu yeniden ısıtmak oldukça zorlayıcı bir işlemdir. Çünkü kızarmış tavuğun dış kısmında bulunan çıtır tabaka pişirildikten bir süre sonra tavuğun içerisindeki nemi emerek tavuğun ıslak ve yağlı bir görünüme kavuşmasına ve formunun bozulmasına sebep olur.
Kızarmış tavuğu yeniden ısıtarak bu formu geri kazandırmak her ne kadar mümkün olmasa da tavuğu en lezzetli haliyle tekrar afiyetle tüketmeniz için birkaç yöntem deneyebilirsiniz.
Tavuk, yeniden ısıtıldığında tehlike oluşturabilecek bir gıda maddesi olduğu için ısıtıp ısıtmamak konusunda kararsız kalabilirsiniz. Kızarmış tavuğu yeniden ısıtmak yani ikinci kez ısıtmak güvenlidir. Ancak düzgün bir şekilde pişirilip tamamen soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıldıysa tekrar ısıtılabilir.
KIZARMIŞ TAVUK NASIL YENİDEN ISITILIR?
Kızarmış tavuğu yeniden ısıtmak için en iyi yöntem fırın kullanmaktır. Fırın, tavuk etinin nemli kalmasına ve dış yüzeyinin çıtır olmasına sağlayarak ilk pişirmeye yakın sonuç verir. Fırında kızarmış tavuğu yeniden ısıtmak için fırın ızgara teli ve fırın tepsisi kullanmanız gerekir.
Fırında kızarmış tavuğu yeniden ısıtmak için aşağıdaki adımları takip edin;
Öncelikle fırını 200 derece ayarında açarak ısınmasını sağlayın. Fırın ısınırken bir kenarda fırının tel ızgarasını fırın tepsisi üzerine yerleştirin ve kızarmış tavukları tek kat ve aralarında mesafe olacak şekilde yerleştirin.
Fırın ısınırken buzdolabından çıkardığınız tavukların oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Oda sıcaklığına gelen kızarmış tavukları yeniden ısıtmak için fırına verin ve 10 ila 15 dakika kadar ısıtın.
Kızarmış tavuğu yeniden ısıtmanın bir diğer yolu ise ocak kullanmaktır. Bu yöntem her ne kadar diğer yöntemlere göre hızlı olsa da tavukların aşırı pişmesine ve kurumasına sebep olabilir. Bunu göz önünde bulundurarak ocakta kızarmış tavuğu yeniden ısıtmanın en hızlı yöntemi için şu adımları takip edebilirsiniz;
Kızarmış tavuğu buzdolabından çıkarın ve mutfak tezgahında oda sıcaklığına gelmesi için bekletin. Kızartma tenceresini ocağa alıp içerisine yağ koyun. Yağ kızana kadar ısıtın.
Kızgın yağın içerisine tavukları yavaş yavaş çok sıkıştırmadan ekleyin. Dış katmanı gevrekleşene kadar yaklaşık 3 ila 5 dakika ısıtın.