3,6 Milyon Emekli İçin Hayal Kırıklığı

3,6 Milyon Emekli İçin Hayal Kırıklığı

3,6 Milyon Emekli İçin Hayal Kırıklığı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.07.2024
A+
A-

3,6 Milyon Emekli İçin Hayal Kırıklığı

Açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte memur ve emeklilerin zam oranları netleşti. 6 aylık enflasyon verilerine göre, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73, memur emeklilerine ise yüzde 19,31 zam yapılacak. Ancak kök maaşı 10 bin liranın altında olan işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları Hazine tarafından 10 bin liraya tamamlanıyor. Bu nedenle, emekli maaşlarına yapılan zam kök maaşa uygulandığı için yaklaşık 3,6 milyon emekli resmi enflasyon oranının bile altında zam alacak.
EMEKLİ ZAMMI HESAPLANIYOR! İlk tahminler geldi: 2023 SSK - BAĞKUR en düşük  ve en yüksek emekli maaş zammı ne kadar olacak, kaç TL? - Galeri - Yaşam

Temmuz ayında işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak 6 aylık enflasyon artışı, 5510 Sayılı Yasa gereği gerçekleştirilecek. Ancak kök maaşı 10 bin TL’nin altında olan emeklilerin maaşları Hazine tarafından 10 bin TL’ye tamamlandığı için, emekli maaşlarına yapılan artış kök maaş üzerinden hesaplanacak. Bu durum, milyonlarca emeklinin resmi enflasyondan bile düşük oranda zam alması anlamına geliyor.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Uzmanı rakam verdi!

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.